Тъжен ден за TH Bulgaria!

Скъпи Tokio Hotel фенове. С наистина голямо огорчение са налага да обявя, че българския фен сайт за немската музикална група Tokio Hotel е вече минало. Основан през далечната 2009 година, с този уеб сайт изминах дълъг път, изпълнен с наистина много емоции, нови познанства, нови умения (в сферата на уеб програмирането), постоянната тръпка от това да издирвам нова информация за групата и да гледам как наистина има хора, която я оценяват! Този уеб сайт, моето детенце (8-годишно при това) завинаги ще остане в сърцето ми, защото не само заради изброение по-горе неща, но и защото ми помогна професионално - постоянната жажда за обновяване и модернизиране на този проект ме накараха да уча доста за програмирането и дори в момента се занимавам професионално в тази дейност.

Но защо го закривам? Защо всичко приключва точно сега? Имам няколко основни довода, които ще изброя:

 • Време

  Колкото и да ми беше приятно да издирвам всеки ден нова информация за групата, снимки, клипове и публикации, идва момент в който просто не ми достига времето. В ученическите ми години беше лесно, защото имах много свободно време, но вече с постоянна работа и университет просто не ми остава шанс да публикувам както преди години.

 • Коренната промяна в звученето на групата

  Колкото и да ми е гадно, не мога да не призная, че новия стил на Tokio Hotel наистина не ми допада. Това е доста голям демотиватор, защото това беше ключовия фактор, за да харесам тази група - уникалното им поп-рок звучене. За жалост обаче, решиха да преминат на така нареченото disco / dream pop звучене, което не е по мой вкус. Няма да коментирам и текстовете - преди бяха толкова смислени и чувствени, докато в момента са за партита, секс и наркотици. Ами .. не благодаря!

 • Помощ

  Колкото и да се опитвах да събера качествен екип от хора, които да работим заедно и да си помагаме - така и не успя да се случи за всички тези години. Имаше наистина моменти, в които имаше доста ентусиасти и доброволци, но по незнайни за мен причини просто изчезваха. Въпреки всичко искам да благодаря на всеки един от тях, който е взел роля в развитието на този уеб сайт.

 • Финанси

  Да, точно така. Не знам до колко сте запознати с уеб сайтовете, но всяка година ми се налага да влагам по средно 80лв за уеб сайта, понеже хостинга и домейна не са безплатни. В крайна сметка тези пари може и да не са космическа сума, но идват от моя джоб, без да печеля нищо. Няма да коментирам и конкурсите, които са били организирани с награди - но всичко това го правих, защото за мен имаше смисъл! Обичах да гледам как всички са активни и се радват на труда, който полагах!

Мога да задълбая още доста по темата, но не смятам за нужно да ми четете глупостите. И така... това беше... краят на Tokio Hotel България. Приключение, което до края на живота си ще пазя като хубав спомен. Все пак ако някой наистина държи и има сериозно желание да продължи това, което аз започнах - нека не се колебае, а да ми пише на имейл адрес humanoid.89@abv.bg! С най-голяма радост бих предал щафетата на следващите истински фенове, като дори може да продължа да помагам по един или друг начин! :)

Искрено съм благодарен на всеки един посетител на този уеб сайт през всичките години! Надявам се ще го помните само с хубаво и говорите за него и занапред! :)